19. 1. 12

Sadje, John in matematika

In tako je spet minil en tak fleten večer na Metelkovi, ko je turobni del Garfieldovega najbolj osovraženega dneva že mimo, razgrajaški konec tedna pa je vseeno še preveč oddaljen, da bi si upal privoščiti preglobok pogled v steklenico in s tem povezane nočne prigode. Na take večere se še toliko bolj prileže ležerno konzumiranje žive godbe, tokrat dobrodušno servirano iz cekarja tete Rnka Rnka prek para okusnih francoskih math rock zasedb.

Sprva je navdušil energični trio Papaye, v katerem je kot poseben lik izstopal bobnar JB s flegma kajenjem med neusmiljenim lomljenjem algoritmov levo in desno. For your viewing pleasure, v dveh delih, vključno z bonus scenes šetanja po Gromki v iskanju moneyshot kadra:


Drugo polovico francoske aritmetike sta zatem predstavljala bolj umirjena in žal tudi manj interesantna zgovorneža John Makay, ki sta svoj primanjkljaj računske briljance dopolnjevala z zabavnim anglo-frankovskim žlobudranjem s publiko. Še zlasti bobnar je imel veliko za povedati, kar je dal slutiti že v predkoncertnem klepetu ob aperitivu šnopca (courtesy of Rnka Rnka, slava organizatorju!), ko je brez prestanka med drugim razložil vse o svojem rodnem mestu (tam je pisal Jules Verne, veste) ter o prihajajočih francoskih predsedniških volitvah (vsi kandidati so zanič, d0h). Kaj je živahnež trosil na odru, pa si lahko ogledate v sledeči miniseriji:


Au revoir!

16.1.12 se je v Gromki udobno počutil ofcar.

Ni komentarjev:

Objavite komentar